Noile adnotari si clase introduse in JUnit 5. Tagged tests

Noile adnotari si clase introduse in JUnit 5. Tagged tests

Ultimul articol din seria noastra legata de noile adnotari si clase introduse in JUnit 5. In acest articol abordam tagged tests.
13 Oct 2020 597

4. Tagged tests


Tagged tests sunt un substitut pentru JUnit 4 Categories. Adnotarea @Tag poate sa fie folosita peste clase si test methods. Aceste tag-uri pot sa fie folosite mai tarziu pentru a filtra test discovery si execution. Figura 5 arata o CustomerTest tagged class, care testeaza crearea corect a clientilor. Un use case poate sa fie gruparea testelor tale in cateva categorii, bazate pe business logic si pe acele lucruri pe care le testezi. Fiecare categorie test are propria sa tag. Apoi tu decizi ce teste vrei sa rulezi sau poti sa alternezi intre rularea diferitelor categorii in functie de nevoile curente.

CustomerTest tagged class.JPG


Adnotarea @Tag este adaugata intregii CustomerTest class (1).

CustomerRepositoryTest tagged class.JPG


In mod similar, adnotarea @Tag este adaugata intregii CustomerRepositoryTest class (1).

pom.xml configuration file.JPG


Pentru a activa folosirea acestor tags, avem cateva alternative. O metoda este sa lucram la nivelul pom.xml configuration file. In figura 7, trebuie doar sa facem un uncomment la configuration node al surfire plugin (1) si sa rulam mvn clean install.

O alta alternativa este prin intermediul IntelliJ IDEA IDE: poti sa activezi folosirea tags din Run -> Edit Configurations si sa alegi Tags (JUnit 5) ca test kind (figura 8).

Configuring the tagged tests from the IntelliJ IDEA IDE.jpg

Figura 8 Configurarea tagged tests din cadrul IntelliJ IDEA IDE


Concluzii


JUnit 5 vine la pachet cu o multitudine de adnotari noi care fac viata mult mai usora pentru programatori. In cadrul acestui articol am analizat functionalitatile catorva dintre ele: @DisplayName, @Disabled, @Nested si @Tag. Abia asteptam sa pui in practica aceste lucruri. Spor la programat.

Vrei sa inveti mai multe despre aceasta tehnologie? Descopera cursurile noastre.

Catalin Tudose
Java and Web Technologies Expert

Share the knowledge

Mai ai intrebari?
Contacteaza-ne.
Thank you!
The form has been submitted successfully.