JUnit 5 - o noua abordare, noi functionalitati

JUnit 5 - o noua abordare, noi functionalitati

JUnit este un framework de testare pentru limbajul de programare Java. Versiunea JUnit 5 a fost reproiectata sa rezolve anumite probleme particulare ale precedentelor versiuni. De asemenea, ofera o noua arhitectura, cu posibilitatea de a crea a ierarhie de teste, cu assertions si assumptions, cu teste dinamice si parametrizate.
17 Jul 2019 1202
JUnit este un framework de testare pentru limbajul de programare Java. Versiunea JUnit 5 a fost reproiectata sa rezolve anumite probleme particulare ale precedentelor versiuni. De asemenea, ofera o noua arhitectura, cu posibilitatea de a crea a ierarhie de teste, cu assertions si assumptions, cu teste dinamice si parametrizate. Acest articol este o scurta introducere in JUnit 5, pentru a pune la dispozitie cititorului, posibilitatea de a intelege noua arhitectura si noile functionalitati pe care sa le exploreze mai departe.

JUnit 5 - o noua abordare, noi functionalitati.jpg


JUnit, ca framework de testare unitara pentru limbajul de programare Java, este o unealta foarte importanta pentru abordarea test-driven development (dezvoltare ghidata de teste). Este parte a unei familii de frameworkuri de testare, numite colectiv xUnit.

Descopera mai multe in articolul scris de noi pentru Today Software Magazine.

Share the knowledge

Mai ai intrebari?
Contacteaza-ne.
Thank you!
The form has been submitted successfully.