Android Legacy

Android Legacy

In articolul de azi vom discuta despre proiectele legacy. Ca sa setam un context imaginati-va urmatoarea situatie: ati intrat in echipa unui proiect Android legacy si managerul v-a cerut un plan de actiune. Mai jos vom discuta despre un template pe care il puteti folosi pentru acest tip de situatii.
7 May 2018 1502
In articolul de azi vom discuta despre proiectele legacy. Ca sa setam un context imaginati-va urmatoarea situatie: ati intrat in echipa unui proiect Android legacy si managerul v-a cerut un plan de actiune. Mai jos vom discuta despre un template pe care il puteti folosi pentru acest tip de proiecte.

Evaluarea proiectului

Acest aspect este unul mai degraba managerial. Uitati-va la subsistemele si componentele asociate si unde mai exact in business logic aveti cele mai multe bug-uri. Folositi diferite culori pentru a evidentia acest lucru, scotand in evidenta bugurile – preferabil cu rosu:). Face o lista cu integrarile “periculoase”; cazuri unde UI proceseaza ineficient actiunile unei subsistem din retea, sau logout-ul userilor nu este suficient de usor – UI + Data Management.

Verifica layerele, arhitectura clasica

Poate ca nu este neaparat nevoie sa scriem dar ar trebui mentionat. Ca de obicei, utiati-va la UI, Controller / Presenter, Data Model si acolo unde este posibil incepeti sa le extideti in clase separate. Nu este nevoie sa faceti totul deodata; incepeti prin a muta UI in views custom separate si partea de retea si management de date separat. Este usor sa faceti un test pentru asta, si va v-a oferi rezultate pe bune.

Android_Legacy_9601.jpg


Mutarea intr-un spatiu complex si incercuire

Uneori trebuie sa adaugi cu grija o noua functiue incercati sa o adaugati conform regulilor de arhitectura software sau a unui alt pattern. Acest lucru iti va permite sa le arati colegilor toate beneficiile si utilitatea unei noi abordari arhitecturale in afara de cea legacy.

Adaugarea de noi functionalitati folosind abstraction layers

Vreau sa va concentrez un pic atentia aici. In momentul in care adaugati o noua functionalitate folositi abstraction layers aditionale. In primul rand pentru ca veti putea face un refactoring corect in cadrul implementarii acestei functionalitati – lucru cu care managementul o sa fie clar de acord. Si in al doilea rand este util cand veti face refactoring pe viitor si optimizare a componentelor. Plus ca inseamna un cod simplificat care sa va permita sa il acoperiti cu teste. Si acest lucru este foarte important in proiectele cu o baza de cod mare.

In cea de-a doua parte a articolului vom discuta despre urmatori pasi ai acestui template.

Share the knowledge

Mai ai intrebari?
Contacteaza-ne.
Thank you!
The form has been submitted successfully.