Introducere in Business Analysis

Cursul a fost dezvoltat pentru a scoate in evidenta conceptele de baza si aspectele esentiale ale rolului de Business Analyst. In cadrul lui vom trece in revista sarcinile si tehnicile de BA dar vom discuta si despre cerintele pentru certificarea IIBA si diverse strategii de pregatire.
Cod: REQ-050
Durata: 8 ore

Descriere

Acest training se bazeaza pe materialele IIBA si este dedicat studierii informatiilor cheie legate de business analysis conform BABOK Guide 3.0. Cursul a fost dezvoltat pentru a scoate in evidenta conceptele de baza si aspectele esentiale ale rolului de Business Analyst. In cadrul lui vom trece in revista sarcinile si tehnicile de BA dar vom discuta si despre cerintele pentru certificarea IIBA si diverse strategii de pregatire.

Ghidul BABOK este un standard recunoscut la nivel international in domeniul Business Analysis. Este un rezumat al experientei a nenumarati analisti de business din intreaga lume si descrie 30 de sarcini cheie ale analizei de business impreuna cu 50 de tehnici utilizate cel mai des in rezolvarea acestor sarcini.

Principala provocare in studiul individual al ghidului BABOK este ca descrierea sarcinilor tipice din analiza de business nu include si explicatii cu privire la cand si cum ar trebuie realizate. Se presupune ca un Business Analyst ar trebui sa raspunda la aceste intrebari de unul singur pe baza propriei experiente si a aspectelor specifice legate de proiectul la care lucreaza. In afara de asta, ghidul BABOK ofera foarte putine exemple care ar putea sa ii ajute pe acestia sa faca legaturi intre cunostintele teoretice si activitatile lor zilnice.

Scopul acestui curs este sa ajute participantii sa treaca peste aceste provocari prin studierea conceptelor cheie si a continutului din cadrul ghidului impreuna cu exemple si best practices. Participantii vor avea ocazia sa puna in practica ceea ce invata prin intermediul mai multor exercitii.

Subiecte curs

Cursul acopera urmatoarele arii:

  • Elementele esentiale ale profesiei de analist de business
  • Conceptele cheie de Business Analysis
  • Rolurile si sarcinile unui Business Analist
  • Tehnicile folosite in activitatile de BA
  • Competente suplimentare ale unui Business Analyst
  • Perspective legate de analiza de business
  • Cerintele pentru certificarea IIBA si strategii de pregatire si invatare

Obiective

Principalul obiectiv al acestui training este sa ajute participantii sa inteleaga ce inseamna domeniul de Business Analysis si continutul ghidului BABOK. Astfel acestia vor putea sa inteleaga cat mai clar terminologia specifica acestei arii precum si utilizarea ei corecta. Discutiile legate de certificare si strategiile de invatare sunt utile pentru cei interesati sa inceapa acest proces.

Public tinta

Trainingul se adreseaza persoanelor aflate la inceput in Business Analysis precum si specialistilor din alte domenii care vor sa afle mai multe despre conceptele esentiale din aceasta arie. Analistii cu mai multa experienta pot sa beneficieze si ei de curs invatand cum sa isi structureze cunostintele practice pe baza unui standard recunoscut la nivel global. La fel si persoanele care vor sa obtina o certificare IIBA.

Cerinte curs

Cunoasterea limbii engleze si a terminologiei specifice domeniului IT sunt utile.

Trainer in Online
Lucian Naghel Business Analysis, Product Management and Product Ownership Consultant
Lucian are mai mult de 10 ani de experienta in analiza de business, contribuind activ la dezvoltarea si imbunatatirea acestei discipline atat la nivel local cat si regional. Inca din 2014 este membru in echipa de management si trainer la asociatia International Institute of Business Analysis Romania, fiind speaker la mai multe evenimente organizate de aceasta atat in tara cat si in strainatate.

Conjunctura proiectelor in care a fost implicat de-a lungul timpului i-a facilitat si experienta unor roluri conexe precum product manager, scrum master, product owner si lead pe zona de delivery. In afara rolurilor mentionate, lucreaza frecvent cu echipe din zona de business intelligence si user experience design.

Lucian este interesat sa aduca valoare adaugata oriunde activeaza, colaboreaza permanent cu oamenii din comunitatea de analisti, ofera consiliere profesionala acestora in dezvoltarea carierei si ii sprijina in obtinerea de certificari recunoscute la nivel international.

Este Certified Business Analysis Professional™ (CBAP®) si are certificari precum RPA Business Analyst, RPA Developer Foundation, Professional Scrum Master si Professional Scrum Product Owner I.
Vishal Hatmode Business Analysis Consultant
Vishal are peste 8 ani de experienta in industria serviciilor financiare si in acest moment lucreaza ca Scrum Master si Business Analyst pentru un proiect complex in domeniul bancar. De-alungul carierei sale a lucrat in mare parte cu JIRS, Backlogs management, Oracle PL/SQL, JavaScript, JSP, Core JAVA, Web Services , XML si JSON.

In rolul sau actual este responsabil de transformarea cerintelor functionale in cerinte tehnice, code review si test case/result review precum si de activitati legate de release planning si preparation. Anterior s-a ocupat de requirement gathering si maintenance, consultanta, Gap Analysis, Debugging si multe altele.

Vishal este certificat CCBA si faciliteaza cursurile noastre de Business Analysis.
Cursul este programat in: Online
29.10.2020 - 30.10.2020
Interval orar: 09:00-13:00
Loc: Online
Durata: 8 ore
Limba: Romanian
Trainer
Lucian Naghel
Business Analysis, Product Management and Product Ownership Consultant
-10% 864 RON
778 RON
10.12.2020 - 11.12.2020
Interval orar: 09:00-13:00
Loc: Online
Durata: 8 ore
Limba: English
Trainer
Vishal Hatmode
Business Analysis Consultant
-10% 864 RON
778 RON
Inregistreaza-te pentru urmatorul curs.
+
Inregistrarea la urmatorul curs va asigura prioritatea pe lista de inscriere. Veti fi contactat pentru confirmarea inscrierii in momentul in care urmatorul curs este programat.
29.10.2020 - 30.10.2020
Interval orar: 09:00-13:00
Loc: Online
Durata: 8 ore
Limba: Romanian
Trainer
Lucian Naghel
Business Analysis, Product Management and Product Ownership Consultant
-10% 864 RON
778 RON
10.12.2020 - 11.12.2020
Interval orar: 09:00-13:00
Loc: Online
Durata: 8 ore
Limba: English
Trainer
Vishal Hatmode
Business Analysis Consultant
-10% 864 RON
778 RON
Inregistreaza-te pentru urmatorul curs.
+
Inregistrarea la urmatorul curs va asigura prioritatea pe lista de inscriere. Veti fi contactat pentru confirmarea inscrierii in momentul in care urmatorul curs este programat.
Bucuresti 855 RON
Cracovia 855 RON
Wroclaw 855 RON

Facturile pentru curs sunt emise in moneda locala. Toate preturile de mai sus pot fi supuse modificarilor in functie de locul unde se desfasoara trainingul si modul de livrare. Preturile pot fi supuse modificarilor si in perioada in care se programeaza. Pentru persoane fizice pretul este cel afisat. Pentru persoane juridice se adauga TVA.

Alte cursuri care te-ar putea interesa:

Inscrie-te!

Alege datele
Prenume*
Nume*
Companie
Adresa email*
Telefon
Observatii
Luxoft Warsaw - Warsaw Spire, plac Europejski 1, 00-844 Warszawa
Dimitrie Pompeiu nr 5-7 , building C, Et. 5, sect 2, Bucharest, 014459

Contact phone:

021 371 4858
Luxoft Poland Wroclaw - Silver Tower pl. Konstytucji 3-go Maja 3 50-048 Wroclaw
Aleja Generała Tadeusza Bora-Komorowskiego 25, Quattro Business Park Five, 31-476 Kraków, Poland

Contact phone:

+48 122110650
Success
Iti multumim.
Inregistrarea ta a fost trimisa.