'Y'

Curs Business Analysis. Planificare si Monitorizare (BABOK)

In cadrul trainingului participantii vor invata despre sarcinile ce tin de alegerea unei abordari de BA pentru un proiect, definirea activitatilor necesare si evaluarea complexitatii lor, identificarea stakeholders si planificarea strategiei pentru implicarea lor in proiect, planificarea managementului cerintelor si gasirea oportunitatilor pentru a creste performanta analistilor de business.
Cod: REQ-051
Durata: 8 ore

Descriere

Acest curs este dedicat ariei de “Business Analysis. Planning and Monitoring” din cadrul ghidului BABOK 3.0. In cadrul trainingului participantii vor invata despre sarcinile ce tin de alegerea unei abordari de BA pentru un proiect, definirea activitatilor necesare si evaluarea complexitatii lor, identificarea stakeholders si planificarea strategiei pentru implicarea lor in proiect, planificarea managementului cerintelor si gasirea oportunitatilor pentru a creste performanta analistilor de business.

Ghidul BABOK este un standard recunoscut la nivel international in domeniul Business Analysis. Este un rezumat al experientei a nenumarati analisti de business din intreaga lume si descrie 30 de sarcini cheie ale analizei de business impreuna cu 50 de tehnici utilizate cel mai des in rezolvarea acestor sarcini.

Scopul trainingului este de a oferi o explicatie sistematica a sarcinilor legate de planificare si monitorizare impreuna cu explicatii detaliate bazate pe situatii reale si bune practici. Training-ul ia in considerare si aspectele specifice ale analizei de business in abordarile bazate pe metodologia Agile.

Professional Development Hours (PDH) - 8

Subiecte curs

Cursul acopera urmatoarele arii:

 • Obiectivele planificarii si monitorizarii
 • Informatii si criterii de selectie a abordarii de business analysis
 • Definirea livrabilelor si a activitatilor legate de BA
 • Estimarea nivelului de complexitate al activitatilor de BA
 • Identificarea riscurilor
 • Descrierea si aprobarea abordariii de BA
 • Identificarea persoanelor implicate in proiect
 • Definirea regulilor si a ariilor de responsabilitate pentru activitatea de analiza de business
 • Definirea formatelor, metodelor si instrumentelor pentru managementul informatiilor obtinute in urma analizei de business
 • Evaluarea performantei analistilor de business si identificarea oportunitatilor de dezvoltare
 • Aspectele specifice planificarii analizei de business in abordarile Agile
 • Practica pe baza studiilor de caz
 • Exemple de intrebari din cadrul examenului

Obiective

Principalul obiectiv al cursului este sa ajute participantii sa isi dezvolte competentele legate de planificare si monitorizare in business analysis, asa cum sunt prezentate in ghidul BABOK. Secundar cursul se adreseaza si celor care doresc sa obtina o certificare IIBA ajutandu-i sa inteleaga mai bine continutul si intrebarile de examen.

Public tinta

Trainingul se adreseaza analistilor cu experienta precum si altor specialisti implicati in planficarea si monitorizarea activitatii de business analysis. Cursul este util si pentru cei care au plan obtinerea nivelului 2 sau 3 al certificarii IIBA.

Cerinte curs

Participantii trebuie sa aiba o buna intelegere a conceptelor cheie de analiza de business si cel putin 2 ani de experienta in rezolvarea sarcinilor de BA. Recomandam participarea la un curs introductiv in analiza de business inainte de a participa la acest training.

Trainer in Online
Lucian Naghel Business Analysis, Product Management and Product Ownership Consultant
Lucian are mai mult de 10 ani de experienta in analiza de business, contribuind activ la dezvoltarea si imbunatatirea acestei discipline atat la nivel local cat si regional. Inca din 2014 este membru in echipa de management si trainer la asociatia International Institute of Business Analysis Romania, fiind speaker la mai multe evenimente organizate de aceasta atat in tara cat si in strainatate.

Conjunctura proiectelor in care a fost implicat de-a lungul timpului i-a facilitat si experienta unor roluri conexe precum product manager, scrum master, product owner si lead pe zona de delivery. In afara rolurilor mentionate, lucreaza frecvent cu echipe din zona de business intelligence si user experience design.

Lucian este interesat sa aduca valoare adaugata oriunde activeaza, colaboreaza permanent cu oamenii din comunitatea de analisti, ofera consiliere profesionala acestora in dezvoltarea carierei si ii sprijina in obtinerea de certificari recunoscute la nivel international.

Este Certified Business Analysis Professional™ (CBAP®) si are certificari precum RPA Business Analyst, RPA Developer Foundation, Professional Scrum Master si Professional Scrum Product Owner I.
Vishal Hatmode Business Analysis Consultant
Vishal are peste 8 ani de experienta in industria serviciilor financiare si in acest moment lucreaza ca Scrum Master si Business Analyst pentru un proiect complex in domeniul bancar. De-alungul carierei sale a lucrat in mare parte cu JIRS, Backlogs management, Oracle PL/SQL, JavaScript, JSP, Core JAVA, Web Services , XML si JSON.

In rolul sau actual este responsabil de transformarea cerintelor functionale in cerinte tehnice, code review si test case/result review precum si de activitati legate de release planning si preparation. Anterior s-a ocupat de requirement gathering si maintenance, consultanta, Gap Analysis, Debugging si multe altele.

Vishal este certificat CCBA si faciliteaza cursurile noastre de Business Analysis.
Alege oras Online Pret
Cursul este programat in: Online
29.04.2021 - 30.04.2021
Interval orar: 09:00-13:00
Loc: Online
Durata: 8 ore
Limba: English
Trainer
Vishal Hatmode
Business Analysis Consultant
-10% 864 RON
778 RON
7.05.2021
Interval orar: 09:00-17:00
Loc: Online
Durata: 8 ore
Limba: Romanian
Trainer
Lucian Naghel
Business Analysis, Product Management and Product Ownership Consultant
-10% 864 RON
778 RON
Inregistreaza-te pentru urmatorul curs.
+
Inregistrarea la urmatorul curs va asigura prioritatea pe lista de inscriere. Veti fi contactat pentru confirmarea inscrierii in momentul in care urmatorul curs este programat.
29.04.2021 - 30.04.2021
Interval orar: 09:00-13:00
Loc: Online
Durata: 8 ore
Limba: English
Trainer
Vishal Hatmode
Business Analysis Consultant
-10% 864 RON
778 RON
7.05.2021
Interval orar: 09:00-17:00
Loc: Online
Durata: 8 ore
Limba: Romanian
Trainer
Lucian Naghel
Business Analysis, Product Management and Product Ownership Consultant
-10% 864 RON
778 RON
Inregistreaza-te pentru urmatorul curs.
+
Inregistrarea la urmatorul curs va asigura prioritatea pe lista de inscriere. Veti fi contactat pentru confirmarea inscrierii in momentul in care urmatorul curs este programat.
Online 855 RON
Bucuresti 855 RON
Cracovia 855 RON
Wroclaw 855 RON

Facturile pentru curs sunt emise in moneda locala. Toate preturile de mai sus pot fi supuse modificarilor in functie de locul unde se desfasoara trainingul si modul de livrare. Preturile pot fi supuse modificarilor si in perioada in care se programeaza. Pentru persoane fizice pretul este cel afisat. Pentru persoane juridice se adauga TVA.

Inscrie-te!

Alege datele
Prenume*
Nume*
Companie
Adresa email*
Telefon
Observatii
Mai ai intrebari?
Contacteaza-ne.
Thank you.
Your request has been received.