Articole Luxoft Training

Agile Testing – manifest

Agile Testing – manifest 

In cadrul unuia din training-urile mele cineva m-a intrebat “Cum pot testerii sa supravietuiasca intr-un mediu Agile?”. Training-ul era pe o alta tema dar subiectul mi s-a parut unul foarte sensibil si din acest motiv m-am decis sa scriu textul de mai jos. Cred ca putem sa gasim raspunsuri la aceasta intrebare in cartea “The Testing Manifesto” scrisa de Karen Greaves si Samantha Laing ca o analogie la faimosul Agile Manifesto.
Documentatie in imagini

Documentatie in imagini 

Astazi vreau sa vorbesc un pic despre defectele mele ca programator.
Cum masuram performanta in aplicatiile Java?

Cum masuram performanta in aplicatiile Java? 

Performanta este un criteriu important pe care fiecare software developer sau arhitect ar trebui sa o aiba in vedere atunci cand dezvolta si implementeaza cerinte non-functionale. Uneori este foarte greu sa faci tuning si sa imbunatatesti o aplicatie matura si complexa, deoarece performanta acesteia poate fi influentata de foarte multi factori.
Acordurile Basel

Acordurile Basel 

Reglementarea pietelor financiare nu a fost niciodata un subiect pe placul investitorilor, fie ei institutionali sau privati.
Dezvoltarea profesionala in industria IT – provocari, capcane si solutii

Dezvoltarea profesionala in industria IT – provocari, capcane si solutii 

Acest articol este dedicat celor care lucreaza in software development si abordeaza idea de dezvoltare profesionala axata pe partea tehnica precum si modul in care evoluam. Vom trece in revista cateva din greselile comune care apar atunci cand facem pasul urmator in cariera de la un rol de programator catre un rol mai putin tehnic (e.g. team leader) iar apoi catre o pozitie de project manager.
Luxoft Training la Leaders Development Summit VIII

Luxoft Training la Leaders Development Summit VIII 

Pe 30 Martie Luxoft Training a participat la Leaders Development Summit in Bucuresti, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate managerilor din Romania.
Dynamic Systems Development Method

Dynamic Systems Development Method 

In acest articol as vrea sa vorbesc despre o abordare pe care o folosim pentru un design MVP rapid sau la inceputul unui nou proiect pentru clientii care vor vor sa creasca viteza cu care fac business prin intermediul unor inovatii precise si continue folosind automatizarea programabila.
Peer to Peer Executive Board Meetings

Peer to Peer Executive Board Meetings 

Oferta de servicii Learning and Development de pe piata pare uriasa. Workshop-uri online, training sau coaching. Fiecare la rundul lor inspirate sau dezvoltate pe diferite cercetari. Cu toate astea exista un segment de public neofertat indeajuns. Acele categorii care tin viata de business in priza, au, se pare, parte de mai putina dezvoltare; este vorba de managerii de top. In special in IT&C unde stresul si presiunea sunt mari pentru persoanele care au acest rol.
Pacatele unui code reviewer

Pacatele unui code reviewer 

Activitatea de revizuiere a codului (code review) este un lucru bun dar la fel ca alte lucruri bune facute gresit, poate face mai mult rau decat bine. Asta n-ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare, deoarece mai jos veti gasi o lista de lucruri de evitat atunci cand faceti code review.
Coachingul, o alta perspectiva ...

Coachingul, o alta perspectiva ... 

Industria IT este in continuare o industrie in boom. Un domeniu care inoveaza constant si atrage cele mai bune talente. Insa pe masura ce industria se dezvolta apare, pe langa nevoia de specialisti in diferite tehnologii, si nevoia de oameni care sa ii coordoneze. Team Leaders, Manageri sau Project manageri care sa stie cum sa utilizeze cat mai eficient oamenii si resursele companiilor.