Curs Requirements Lifecycle Management (BABOK)

Cod:
REQ-053
Durata:
8 ore
Tip:
Analiza de business
Descriere:
Acest curs este dedicat ariei de “Business Analysis. Planning and Monitoring” din cadrul ghidului BABOK 3.0. Training-ul se concentreaza se sarcini precum eliciting, documentare si comunicarea informatiilor de analiza de business precum si colaborarea cu stakeholders din proiect pentru elaborarea specificatiilor si confirmarea rezultatelor.

Ghidul BABOK este un standard recunoscut la nivel international in domeniul Business Analysis. Este un rezumat al experientei a nenumarati analisti de business din intreaga lume si descrie 30 de sarcini cheie ale analizei de business impreuna cu 50 de tehnici utilizate cel mai des in rezolvarea acestor sarcini.

Principala provocare in studiul individual al ghidului BABOK este ca descrierea sarcinilor tipice din analiza de business nu include si explicatii cu privire la cand si cum ar trebuie realizate. Se presupune ca un Business Analyst ar trebui sa raspunda la aceste intrebari de unul singur pe baza propriei experiente si a aspectelor specifice legate de proiectul la care lucreaza. In afara de asta, ghidul BABOK ofera foarte putine exemple care ar putea sa ii ajute pe acestia sa faca legaturi intre cunostintele teoretice si activitatile lor zilnice.

Scopul acestui curs este sa ajute participantii sa treaca peste aceste provocari. O explicatie sistematica a sarcinilor care tin de elaborarea specificatiilor si colaborarea cu stakeholders impreuna cu informatii detaliate bazate pe exemple reale si best practices. Mai mult decat atat participantii vor face o serie de exercitii pentru a-i ajuta sa isi consolideze cunostintele. In cadrul training-ului vom discuta si cum sa ne pregatim pentru certificarea IIBA si vom trece in revista mai multe exemple de intrebari din cadrul examenului de certificare.

Professional Development Hours (PDH) - 8
Public tinta:
Trainingul se adreseaza analistilor cu experienta precum si altor specialisti implicati in elaborarea specificatiilor si colaborarea cu stakeholders. Cursul este util si pentru cei care au plan obtinerea nivelului 2 sau 3 al certificarii IIBA.
Obiective:
Principalul obiectiv al cursului este sa ajute participantii sa isi dezvolte competentele pentru rezolvarea sarcinilor legate de elaborarea specificatiilor si colaborarea cu stakeholders, asa cum sunt prezentate in ghidul BABOK. Secundar cursul se adreseaza si celor care doresc sa obtina o certificare IIBA ajutandu-i sa inteleaga mai bine continutul si intrebarile de examen.
Subiecte curs:
 • Obiectivul elaborarii specificatiilor si tipurile de informatii necesare
 • Relatie dintre elaborarea specificatiilor si alte arii ale analizei de business
 • Surse, metode si tehnici de elaborare a specificatiilor
 • Pregatirea pentru etapa de elaborare a specificatiilor
 • Aplicarea tehnicilor de elaborare
 • Confirmarea rezultatelor
 • Cum comunicam rezultatele
 • Implicarea stakeholderilor si colaborarea cu ei
 • Dezvoltarea competentelor prin intermediul exercitiilro si studiilor de caz
 • Explorarea exemplelor de intrebari din cadrul examenului de certificare
Cerinte curs:
Participantii trebuie sa aiba o buna intelegere a conceptelor cheie de analiza de busines si abilitatea de a distinge intre diferite tipuri de cerinte, intre cerinte si design, precum si cel putin un an experienta in elaborarea specificatiilor, documentare si analiza cerintelor.  

Recomandam participarea la un curs introductiv in analiza de business inainte de a participa la acest training. Este necesara o buna intelegere a limbii engleze.
Lectura curs:
 • A Guide to the Business Analysis Body of Knowledge®
 • (BABOK® Guide) https://www.iiba.org/babok-guide.aspx
 • Software Requirements (3rd Edition), Karl Wiegers, Joy Beatty, Microsoft Press (August 25, 2013)
 • Software Requirement Patterns (Developer Best Practices), Stephen Withall, Microsoft Press; 1 edition (2007)
 • Agile Software Requirements: Lean Requirements Practices for Teams, Programs, and the Enterprise, Dean Leffingwell, Addison-Wesley Professional (2011)
 • Smart Talk: The Public Speaker's Guide to Success in Every Situation (Quick & Dirty Tips), by Lisa B. Marshall (2013)
 • Getting to Yes: Negotiating Agreement Without Giving In, Roger Fisher, William L. Ury, Penguin Books; Upd Rev edition (2011)
Testimoniale:

Ionut
Trainingul a fost foarte bine structurat. Mi-au placut exemplele bazate pe situatii reale si sesiunile de quiz. Trainerul a avut un stil de prezentare foarte profesionist

The training was very well structured. I liked the real life examples as well as the quiz sessions. The trainer also had a very professional presentation style.
Pret:
675 RON
Facturile pentru curs sunt emise in moneda locala. Toate preturile de mai sus pot fi supuse modificarilor in functie de locul unde se desfasoara trainingul si modul de livrare. Preturile pot fi supuse modificarilor si in perioada in care se programeaza. Pentru persoane fizice pretul este cel afisat. Pentru persoane juridice se adauga TVA.

Alte cursuri care te-ar putea interesa:

Oras Pret (plus TVA)
Bucuresti 675 RON
Cracovia 675 RON
Wroclaw 675 RON

Inscrie-te la BABOK:Requirements Life Cycle Management